Γενικά

31 Μαΐου 2017 15:07

Εξόφληση φόρου σε δόσεις με… “καπέλο” 5%

Έντοκη... διευκόλυνση σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν κάρτα παρέχει το ΥΠΟΙΚ για την εξόφλιση φόρων! Οι δύο τρόποι εξόφλησης.

Εξόφληση φόρου σε δόσεις με… “καπέλο” 5%
-

Να διευκολύνει τους φορολογούμενους που δεν έχουν πιστωτική κάρτα ή δεν θέλουν να «φορτώσουν» την υπάρχουσα, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, προσφέροντας τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των φόρων σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Ενώ όμως οι τράπεζες παρέχουν την δυνατότητα άτοκης καταβολής του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών, το υπουργείο σχεδίασε τις εν λόγω ρυθμίσεις με… ετήσιο επιτόκιο 5%.

Οι φορολογούμενοι έτσι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο τρόπους εξόφλησης των χρεών τους και συγκεκριμένα, είτε μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του νόμου 4152/2013, είτε τμηματικά έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του νόμου 4174/2013.

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο τουλάχιστον ένα μέρος της οφειλής του εκκαθαριστικού, ενώ το συνολικό ποσό των οφειλόμενων φόρων που θα ρυθμιστεί επιβαρύνεται με ετήσιο επιτόκιο 5%.

Στη δεύτερη περίπτωση δεν απαιτείται να έχει λήξει η προθεσμία αποπληρωμής μέρους ή ολόκληρου του ποσού οφειλής του εκκαθαριστικού, διότι σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οφειλές μη ληξιπρόθεσμες στο σύνολό τους. Και εδώ ισχύει η επιβάρυνση με ετήσιο επιτόκιο 5%.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)