Επιχειρήσεις

03 Σεπτεμβρίου 2016 18:31

Ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη έχουν τη Δευτέρα οι κάτοχοι των 4 τηλεοπτικών άδειών

Προωθείται ανάλογη διαδικασία για περιφερειακά κανάλια, όχι όμως και για θεματικά. Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση.

Ραντεβού με κυβερνητικά στελέχη έχουν τη Δευτέρα οι κάτοχοι των 4 τηλεοπτικών άδειών
-

Νέα δεδομένα στο τηλεοπτικό τοπίο δημιουργεί το αποτέλεσμα της δημοπρασίας των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας, που κατακυρώθηκαν στον ΑΝΤ1, τον ΣΚΑΙ και τους επιχειρηματίες Μαρινάκη και Καλογρίτσα, έναντι συνολικού τιμήματος 246 εκατομμυρίων ευρώ.

Την Δευτέρα οι τέσσερις πλειοδότες της δημοπρασίας θα συναντηθούν με τους Νίκο Παππά, Όλγα Γεροβασίλη και Λευτέρη Κρέτσο για τα επόμενα διαδικαστικά βήματα .

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι προωθείται ανάλογη διαδικασία για τα περιφερειακά κανάλια, αν δεν καταστεί εφικτή η σύσταση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ξεκόβοντας, για την ώρα, κάθε κουβέντα για θεματικού περιεχομένου άδειες

Η μαραθώνια δημοπρασία, στην οποία ο ΑΝΤ1 συμμετείχε με ομάδα στελεχών υπό τον Managing Director, Στρατή Λιαρέλλη, εξακολουθεί να προκαλεί σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις, εν αναμονή μάλιστα της εξέτασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, των αιτημάτων διεκδικητών για ακύρωση, ως αντισυνταγματικού, του διαγωνισμού χορήγησης μόλις τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η Κυβέρνηση επισημαίνει ότι μετά από 90 ημέρες η DIGEA οφείλει να διακόψει τη μετάδοση των υφιστάμενων καναλιών εθνικής εμβέλειας που δεν πήραν άδεια, προειδοποιώντας ότι αυτό θα γίνει ακόμη και αν χρειαστεί παρέμβαση των κρατικών υπηρεσιών.

ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ καλούν την Κυβέρνηση να μεριμνήσει για τους εργαζόμενους

Την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στον χώρο των media εκφράζουν ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ.

«Στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και αν δεν μεσολαβήσει άλλη ρύθμιση πάνω από 1.700 εργαζόμενοι θα μείνουν στον δρόμο μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ανέργων στα ΜΜΕ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Από την πλευρά της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής διαμηνύει ότι «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, να βρει τρόπο να το λύσει ΑΜΕΣΑ! Το πρόβλημα της διαπλοκής δεν λύνεται με παράπλευρες απώλειες χιλιάδων νέων ανέργων».

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Αδιάκοπη μαίνεται η πολιτική σύγκρουση για τον αριθμό των αδειών, με την κυβερνητική πτέρυγα να βάλλει κατά της Νέας Δημοκρατίας και αντιστρόφως.

«Η θέση περί ακύρωσης του διαγωνισμού, εάν και εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει πάλι Κυβέρνηση, είναι ιδιοτελής ή αφελής» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. « «Δηλαδή, τί θα κάνουν; Θα γυρίσουν πίσω τα 246 εκατομμύρια ή θα προβάλλουν τη θεωρία πως κάποιος που έδωσε δεκάδες εκατομμύρια για να πάρει άδεια εξισώνεται με όποιον δεν έδωσε τίποτε;» διερωτήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Κατηγορηματικός πως όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση «θα δοθούν άδειες με κριτήρια τις δυνατότητες που μας δίνει η ψηφιακή τεχνολογία και όχι η πολιτική απόφαση του Υπουργού Παππά», εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας στην εφημερίδα “Αγορά” ότι «κακώς εμείς τόσα χρόνια δεν είχαμε κάνει κάτι, είναι από τα θέματα που πρέπει να είμαστε αυτοκριτικοί».

Έντονα επικριτικά για την στάση της Κυβέρνησης είναι όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Η οριστική ανακήρυξη των κατόχων των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας θα γίνει σε 20 ημέρες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)