Επιχειρήσεις

18 Αυγούστου 2016 22:35

Θολό τοπίο για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Μέσα σε αυτήν την κόντρα έρχονται να προστεθούν μία σειρά από ερωτήματα, που χρήζουν απαντήσεων.

Θολό τοπίο για τις τηλεοπτικές άδειες (βίντεο)
-

Δώδεκα ημέρες πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, που ορίστηκε για την 30η Αυγούστου, η πολιτική αντιπαράθεση «φουντώνει», με την αντιπολίτευση να εξαπολύει μύδρους κατά των κυβερνητικών χειρισμών και την Κυβέρνηση δια στόματος του ΓΓΕ, να περνά στην αντεπίθεση κάνοντας λόγο για μυθεύματα, εικασίες ασχετοσύνη και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Βεβαία παρά την κόντρα που έχει ξεσπάσει και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν και οι δυο πλευρές, υπάρχουν μια σειρά ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων, σχετικά με τις μεθοδεύσεις όσον αφορά στην επιλογή, ανάθεση σε εταιρεία, δημιουργία και λειτουργιά λογισμικού με το οποίο θα διεξαχθεί η διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες:

1) Ποιες είναι οι τελικές τεχνικές προδιαγραφές με βάση τις οποίες ανετέθη το έργο στην Singular Logic; Αυτές πρέπει να είναι γνωστές και δημόσιες. Έχουν υπάρξει αλλαγές σε σχέση με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί στην σχετική προκήρυξη στις 28 Ιουνίου;

2) Η Singular Logic δεν διαθέτει στον επίσημο κατάλογο των προϊόντων της προϊόν ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Η ΓΓΕΕ οφείλει να γνωστοποιήσει γραπτή απάντηση της Singular Logic και θα αναφέρει σαφώς τι παρεδόθη σε αυτήν, θα δηλώνει ρητά ποια είναι η πιστοποίηση του λογισμικού και ποιος φέρει την τελική ευθύνη για την επάρκεια της εφαρμογής αυτής.

-Πριν την οριστική πρόσκληση των υποψήφιων για συμμέτοχη στην δημοπρασία πρέπει η ΓΓΕΕ να:

- Γνωστοποιήσει συγκεκριμένες απαιτήσεις «πιστοποίησης βάσει διεθνών προτύπων» που ισχύουν ως προς την εφαρμογή από πλευράς ΓΓΕΕ. (έλεγχος αυθεντικότητας χρήστη, χρονοσήμανση, ασφάλεια στη διακίνηση και αποθήκευση της πληροφορίας, λειτουργιά και υποστηρικτή της εφαρμογής στη διάρκεια της δημοπρασίας κλπ).

-Γνωστοποιήσει την διαδικασία πιστοποίησης που θα ακολουθήσει η εταιρεία που ανέλαβε το έργο και κριτήρια αποδοχής της εφαρμογής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η ειδοποίηση για την διεξαγωγή του διαγωνισμού απεστάλει στους 9 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)