Ευρωπαϊκή Ενωση

11 Ιουλίου 2016 21:57

Brexit, Ιβηρική και… Euro 2016 στο τραπέζι του Eurogroup

Αυστηρά μηνύματα της Ευρωζώνης σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Λισαβόνα. Με κασκόλ εμφανίστηκε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών.

Brexit, Ιβηρική και… Euro 2016 στο τραπέζι του Eurogroup
-

Στην κατεύθυνση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος υποστήριξε την Πορτογαλία και την Ισπανία στη συνεδρίαση του Eurogroυp, κινήθηκαν και οι υπουργοί της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, αρχικώς μόνον ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς.

Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ακολούθησαν και ο Ιταλός και ο Γάλλος ομόλογός του, ζητώντας ελαστικότερη αντιμετώπιση, με το βασικό επιχείρημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι «μετά το Brexit η σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά αυτή τη στιγμή στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές».

EUROGROUP - ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ - ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ - ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου αναμενόταν να κυριαρχήσουν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προσήλθε με την οδηγία από τον Αλέξη Τσίπρα για «σκληρή γραμμή» σθεναρής υποστήριξης των δύο χωρών. Ίδια ήταν και η «γραμμή» αναφορικά με το ζήτημα των ιταλικών τραπεζών.

EURO 2016 - ΣΑΠΕΝ - ΣΕΝΤΕΝΟ ΜΕ ΚΑΣΚΟΛ

“Μεθυσμένος” από την κατάκτηση του Euro 2016 o Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ

Στον απόηχο της κατάκτησης του Euro 2016, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, έκλεψε την “παράσταση” στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εμφανίστηκε με ποδοσφαιρικό κασκόλ, έκανε τη σχετική “καζούρα” στον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από τα πειράγματά του Σεντένο δεν γλίτωσε ούτε ο “τσάρος” της γερμανικής οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…

EUROGROUP - ΣΟΙΜΠΛΕ - ΣΕΝΤΕΝΟ ΜΕ ΚΑΣΚΟΛ

Ταχεία δράση από το Λονδίνο ζήτησε το Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποτίμησαν σήμερα τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποίησαν το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον του κινδύνου να μετατραπεί σε «μικρή Βρετανία».

Στο πρώτο του συμβούλιο μετά το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στη Βρετανία την 23η Ιουνίου, οι υπουργοί Οικονομικών των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ πίεσαν το Λονδίνο να αναλάβει δράση το ταχύτερο για να διευθετηθεί μια κατάσταση η οποία προκαλεί προβλήματα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι οι συνέπειες του Brexit βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων στις Βρυξέλλες. «Οι επιπτώσεις ενδέχεται να είναι σημαντικές. Πρέπει να εργαστούμε για να τις περιορίσουμε», ανέφερε.

Στις χρηματαγορές επικρατεί αναταραχή μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, και η στερλίνα υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδό της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ τα τελευταία 31 χρόνια.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)