Οικονομική πολιτική

03 Ιουλίου 2016 11:02

ΟΟΣΑ: παγκόσμια πρωταθλήτρια στις κρατήσεις από τους μισθούς η Ελλάδα

Από 33 ως και 57,5% οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στους μισθούς των ελλήνων εργαζομένων!

ΟΟΣΑ: παγκόσμια πρωταθλήτρια στις κρατήσεις από τους μισθούς η Ελλάδα
-

Μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας δείχνουν τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τις κρατήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες πάνω από τα μισά χρήματα τα οποία καταβάλλει ο εργοδότης στους εργαζομένους παρακρατούνται από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η οποία επικαλείται τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ο εργοδότης στην τσέπη του εργαζόμενου καταλήγουν από 42,5 ως 67 ευρώ και τα υπόλοιπα παρακρατούνται για ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία.

Ήδη στους μισθούς που καταβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, η παρακράτηση φόρου και η εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζονται με τις νέες φορολογικές κλίμακες και είναι αυξημένες, ενώ προστίθεται από μισή ποσοστιαία μονάδα, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη στις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν.

Με ποσοστό 40,9% η Ελλάδα θα είναι το 2016 η χώρα με τις υψηλότερες κρατήσεις στους μισθούς διεθνώς, διατηρώντας την θλιβερή πρωτιά που κατέκτησε από πέρυσι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)