Επιχειρήσεις

21 Ιουνίου 2016 19:04

Ζίγκλερ: ο ΟΠΑΠ διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

«Στρατηγική επιλογή της ΟΠΑΠ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα»

Ζίγκλερ: ο ΟΠΑΠ διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης
-


Το μήνυμα ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει εξαιρετικά μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά έστειλε ο επικεφαλής του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας

Ξεκαθάρισε πως στρατηγική επιλογή της ΟΠΑΠ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα. "Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, ο ΟΠΑΠ διαθέτει μεγάλη προοπτική για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς του στην αγορά”, τόνισε ο Καμίλ Ζίγκλερ

Στη ΓΣ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η αλλαγή έδρας του ΟΠΑΠ , η αύξηση των μελών του ΔΣ και η διανομή συμπληρωματικού μερίσματος.

Ως προς την αλλαγή έδρας, μετά από 13 χρόνια και από τη Λεωφόρο Κηφισού στη Λεωφόρο Αθηνών, σε ιδιόκτητα κτίρια, ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε πως θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από την εξοικονόμηση κόστους . Όπως ανέφερε, σχεδόν το μισό προσωπικό της εταιρείας έχει ήδη μεταφερθεί στο νέο κτίριο, με τη μεταφορά του συνόλου των εργαζομένων να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου.

Αναφορικά με τη διανομή συμπληρωματικού μερίσματος (0,57 ευρώ ανά μετοχή), υπογράμμισε πως η κίνηση αυτή είναι σε συνάρτηση με την πολιτική της εταιρείας να διανέμει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της κερδοφορίας της στους μετόχους.

Τέλος, αφού καλωσόρισε τον κ. Damian Cope ως το νέο CEO της εταιρείας (η θητεία του ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2016), εκτίμησε πως η προσθήκη του στη διοικητική ομάδα θα αναβαθμίσει τον Οργανισμό, καθώς στο management team προστίθεται ένα στέλεχος με μεγάλη διεθνή εμπειρία.  

Όλα τα θέματα της ΓΣ υπερψηφίστηκαν με αυξημένη πλειοψηφία .Ωε ημερομηνία αποκοπής για το μέρισμα  ορίστηκε η 23η/6ου/2016. Αντίστοιχα, ως ημερομηνία καταγραφής πληρωμής των δικαιούχων  η 24η/6ου/2016, και ως ημερομηνία πληρωμής  η 29η/6ου/2016.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)