Γενικά

28 Απριλίου 2016 19:43

Πρέσβης ΗΠΑ: η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους

Ο Ντέιβιντ Πιρς στηρίζει και τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πρέσβης ΗΠΑ: η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους
-

 

Να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους καλεί τους ευρωπαίους ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς.  

«Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη» έγραψε ο Ντέιβιντ Πιρς στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ντέιβιντ Πιρς - David Pearce - twitter - tweet

Παράλληλα ο Αμερικανός πρέσβης, μέσω ανακοίνωσης, υπογραμμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την στήριξή τους στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.  

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο» καταλήγει ο Ντέιβιντ Πιρς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)