Επιχειρήσεις

29 Μαρτίου 2016 20:37

Σε επενδύσεις “μαμούθ” προχωρά η WIND

Μεγάλο επενδυτικό εγχείρημα και "ψήφος εμπιστοσύνης" στην ελληνική οικονομία και την χώρα. Οι στόχοι της εταιιρείας και το πλάνο ως το 2020.

Σε επενδύσεις “μαμούθ” προχωρά η WIND
-

Της Φαίης Χρυσοχόου

Επενδύσεις ύψους 500 εκ ευρώ σε δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας σχεδιάζει μέχρι το 2020 η WIND προκειμένου η εταιρεία να φτάσει το 20% στην συνολική αγορά των τηλεπικοινωνιών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της WIND Nάσο Ζαρκαλή το 2015 ήταν για την εταιρεία «μια καλή γενικά χρονιά» παρά την οικονομική  κρίση. Γενικότερα η εικόνα του κλάδου μετά από 7 χρόνια πτώσης εμφανίζει σταδιακά από τις αρχές του 2016 τάσεις σταθεροποίησης , έχοντας από το 2008 χάσει 3 δις. ευρώ από τα έσοδά της. Οι επιδόσεις του κλάδου για την περασμένη χρονιά κινούνται σε επίπεδα οριακής πτώσης της τάξης του 3% με τα συνολικά έσοδα για το 2015 να διαμορφώνονται στα 4,2 δις. ευρώ (με την κινητή να εμφανίζει έσοδα 1.9 δις. ευρώ και την σταθερή έσοδα 2,1 δις. ευρώ).

Ειδικότερα για την επόμενη πενταετία ο κ. Ζαρκαλής εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας «όπως το 2009 ήμουν ανήσυχος για την πενταετία, έτσι τώρα είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Εκτιμούμε πως είναι θέμα χρόνου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει η ανάκαμψη στην αγορά των τηλεπικοινωνιών».

Οι επενδύσεις που θα εκτελέσει από το 2016 με ορίζοντα το 2020 έχουν στόχο να καταστήσουν την εταιρεία πάροχο υποδομών, ώστε πάνω στα δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής να δώσει νέες υπηρεσίες στους πελάτες της. Καθώς τα data θα γίνουν η «νέα φωνή», δηλαδή η μεγαλύτερη πηγή εσόδων, η WIND θα επιδιώξει να τοποθετηθεί δυναμικά σε αυτήν την αγορά και παράλληλα θα δώσει έμφαση στην παροχή πακέτων σύγκλισης στους πελάτες της: κινητή, σταθερή, Internet και Περιεχόμενο.

Αιχμή του δόρατος στη λιανική θα συνεχίσουν να αποτελούν τα καταστήματά της, συνεπικουρούμενα από ευρύτερες εμπορικές συνεργασίες ενώ θα αναπτύξει και νέες πλατφόρμες πώλησης online, με στόχο να επιτύχει τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία του πελάτη από την εταιρεία.

Σε αυτό το μεγάλο επενδυτικό εγχείρημα για την Ελλάδα, αρωγός  της WIND είναι οι μέτοχοι που εξαγόρασαν την εταιρεία το 2010. Η εμπιστοσύνη τους στη WIND αλλά και στην ελληνική αγορά παραμένει ακλόνητη και μάλιστα στη διάρκεια του 2015, η Golden Τree, ένας από τους ήδη υφιστάμενους μετόχους της WIND, και από τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια παγκοσμίως, προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού της  και κατέστη ο βασικός μέτοχος της WIND με ποσοστό 25%. Από κοινού με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, την Anchorage (17%), έχουν εγκρίνει το πενταετές πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης της WIND ως το 2020 καθώς και τις απαιτούμενες επενδύσεις.

Αναφερόμενος στη φορολογία των τηλεπικοινωνιών και την ενδεχόμενη αύξηση ο διευθύνων σύμβουλος της WIND τόνισε «Αρνούμαστε και μόνο να το σκεφτούμε. Η φορολογία έχει τεράστιες επιπτώσεις, καθώς όση φορολογία μπαίνει τόσο μειώνει την αγορά του σε τηλεφωνία ο πολίτης».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)