Γενικά

16 Νοεμβρίου 2015 19:34

Μειωμένες κατά 120 εκ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας

Εγκρίθηκε από την ΕΚΤ το σχέδιο άντλησης κεφαλαίων της Εθνικής Τράπεζας.

Μειωμένες κατά 120 εκ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας
-

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο άντλησης κεφαλαίων που η Τράπεζα υπέβαλε την 6 Νοεμβρίου 2015 έγιναν αποδεκτές.

Σε αυτές συνυπολογίστηκε και η θετική επίπτωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2015 που μειώνουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο κατά €120 εκατ. Κατά συνέπεια, τα κεφάλαια που απαιτείται να αντλήσει πλέον η Τράπεζα μειώθηκαν σε €1.456 εκατ. και €4.482 εκατ. υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο, αντίστοιχα.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η δυνατότητα αποπληρωμής του μέρους της προληπτικής κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρέχεται μέσω της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών του ν. 3864/2010 μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank σύμφωνα με την πραγματική κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)