Γενικά

16 Σεπτεμβρίου 2015 15:35

Άνοιξαν τα «μάτια» του «Μεγάλου Αδελφού» για τις καταθέσεις

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα μπορούν πλέον να βλέπουν κάθε ευρώ που μπήκε ή βγήκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς…

Άνοιξαν τα «μάτια» του «Μεγάλου Αδελφού» για τις καταθέσεις
-

Του Νίκου Ρογκάκου

Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων έχουν πλέον οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, αφού τέθηκε σε ισχύ η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η απόφαση ορίζει ως ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας του νέου συστήματος την 15η Σεπτεμβρίου, και ορίζεται ότι μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα πρέπει να υποβάλλονται από τους φορείς που έχουν ενταχθεί στο σύστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Πριν την απόφαση οι ελεγκτές υπέβαλλαν αίτημα μέσω κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος στις τράπεζες, ζητώντας να πληροφορηθούν στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχόμενων και «έβλεπαν» την επόμενη ημέρα της αποστολής τους από τις τράπεζες με κρυπτογραφημένο τρόπο μόνο τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών.

Τώρα θα βλέπουν κάθε κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού, δίνοντας στην εφορία ένα νέο υπερόπλο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)