Γενικά

15 Ιουνίου 2015 18:12

S&P: Δε συνιστά χρεοκοπία η μη αποπληρωμή των ομολόγων προς την ΕΚΤ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» στην περίπτωση που δεν πληρώσει τα 6,7 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

-

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διευκρίνισε τη Δευτέρα πως δε θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας ακόμη και αν η χώρα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα 6,7 δις. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Αυτό είναι επειδή οι αξιολογήσεις μας αφορούν στην ικανότητα και την προθυμία μίας κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς μη επίσημους πιστωτές, ενώ η ΕΚΤ θεωρείται επίσημος πιστωτής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο S&P.

Αν και η Standard & Poor’s δε θα υποβαθμίσει την Ελλάδα στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας», σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πληρώσει, ο οίκος ανέφερε ότι μπορεί ακόμα να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση, κάτω από την τρέχουσα «CCC».

Η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει ομόλογα αξίας 6,7 δισ. ευρώ που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την ώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Οι συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της «ναυάγησαν» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυξάνοντας τους φόβους διεθνώς ότι η χώρα θα μπορεί να υποχρεωθεί σε χρεοκοπία.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)