Γενικά

19 Μαΐου 2015 20:22

Σόιμπλε: Προχωρούν πολύ αργά οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για «σχέδιο Β» ή για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

-



Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά, ανέφερε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δύο συμμετέχοντες σε μία συνάντηση συντηρητικών πολιτικών, τους επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ενώ ο κ. Σόιμπλε εξήρε τους Έλληνες για την πρόοδο που έχουν σημειώσει σε ορισμένα επιμέρους ζητήματα, είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα παραμένουν αργές συνολικά και πως δεν έχει ακόμη σημειωθεί σημαντική πρόοδος, είπαν οι δύο πηγές στο Reuters.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από την εκπλήρωση του τρέχοντος προγράμματος από την Ελλάδα και πως δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες σχετικά με ένα «σχέδιο B».

Ένας τρίτος συμμετέχων δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η συντηρητική κοινοβουλευτική ομάδα πραγματοποίησε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την Ελλάδα, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί μίλησαν για τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την προθυμία της να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, προσθέτει το Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο Σόιμπλε δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να μπει τέλος σε αυτό το μαρτύριο». Ο Σόιμπλε είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητά κανείς για ένα «Σχέδιο Β» ή ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ανέφερε η πηγή αυτή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)