Γενικά

22 Απριλίου 2015 13:35

«Καρατόμηση» Μποτόπουλου από τον Γιάνη Βαρουφάκη

Την παραίτηση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών, ενοχλημένος από το περιεχόμενο δηλώσεων του.

-

Του Νίκου Ρογκάκου

Την παραίτηση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστα Μποτόπουλου, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εθελούσια» απομάκρυνση, ζητήθηκε μετά από δηλώσεις του κ. Μποτόπουλου σε γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο, όπου ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του ως τις αρχές Μαΐου.

Βάσει των ίδιων πηγών ενημέρωσης, το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών ενόχλησε σφόδρα τον Γιάνη Βαρουφάκη , ο οποίος τόνισε στον Κώστα Μποτόπουλου ότι «οι δηλώσεις αυτές δεν συνάδουν με την δημόσια θέση του» ως Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Τι δήλωσε ο Κ. Μποτόπουλος

Οι επίμαχες δηλώσεις, που προκάλεσαν την «καρατόμηση» Μοτόπουλου απο τον Γιάνη Βρουφάκη, έγιναν στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό Europe 1.

Εκεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα οικονομικό ατύχημα στην Ελλάδα» που θα αντιμετωπίσει προβλήματα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τόσο τις εσωτερικές όσο και προς τους πιστωτές της.

«Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι θα υπάρχουν λεφτά στα ταμεία για δύο βδομάδες, δηλαδή έως τις αρχές Μαΐου», είπε ο κ. Μποτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «μετά θα έχουμε πρόβλημα να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», προσθέτοντας ότι «θα υπάρξουν συνέπειες από αυτή την κατάσταση τόσο πολιτικές όσο και κοινωνικές». 

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, αναφορικά με πιθανό Grexit, ο Κώστας Μποτόπουλος δεν απέκλεισε μια σοβαρή κρίση, «αλλά λόγω ατυχήματος, λόγω κακής συγκυρίας, όχι λόγω επιλογής, γιατί όλοι θέλουν μια συμφωνία», τονίζοντας ωστόσο «θέλω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, λόγω του χαμένου χρόνου και της δυσκολίας για την εύρεση μίας συμφωνίας».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)