ΔΝΤ

13 Απριλίου 2015 14:56

Συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Σήμερα θα ενημερώσει ο Πόουλ Τόμσεν το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα.

-

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν θα παράσχει σήμερα ενημέρωση προς το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ σήμερα, για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα παραστεί και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ρισί Γκογιάλ, ο οποίος θα ενημερώσει για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Brussels Group.

Στο Εκτελεστικό Συμβούλιο θα μετέχει και ο εκπρόσωπος της Ελλάδα, Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τη Μεγάλη Τετάρτη, θα ασκεί όμως τα καθήκοντά του μέχρι και την 1η Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως τη Μεγάλη Πέμπτη η Ελλάδα κατέβαλε 470 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στο πλαίσιο της αποπληρωμής του δανείου των 28 δις ευρώ που έλαβε κατά πρώτο πρόγραμμα διάσωσης τον Μάιο του 2010.

Τη 12η Μαΐου θα πρέπει να πληρώσει 746 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε τέσσερις δόσεις αθροιστικά 1,53 δις Ευρώ.

Συνολικά η Ελλάδα καλείται να καταβάλει στο ΔΝΤ 6,34 δις ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)