Γενικά

01 Απριλίου 2015 13:41

Παράταση για την υποβολή του E9

Για όσους είχαν αλλαγές στην ακίνητη περιουσία το 2014. Ίδια προθεσμία θα ισχύει και για την δήλωση όσων μεταβολών έγιναν μέχρι το τέλος του φετινού Μαϊου.

-

Παράταση έως το τέλος Ιουνίου έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή δηλώσεων του Ε9, μετά από αιτήματα που είχαν υποβληθεί στην ΓΓΔΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σαββαϊδου, για την διευκόλυνση των φορολογουμένων, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, θα παραταθεί μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2015 η προθεσμία υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2015.

Στην ίδια προθεσμία, θα πρέπει να υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2015.

Εν τω μεταξύ, άυριο η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά, για θέματα που αφορούν την φορολόγηση ακινήτων και την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Οικονομικών, μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)