Ευρωπαϊκή Ενωση

19 Φεβρουαρίου 2015 11:45 Τελευταία ενημέρωση : -

FAZ: Πιο ήσυχη η ΕΚΤ αν υπήρχε έλεγχος κινήσεων κεφαλαίων στην Ελλάδα

Διαψεύδει η ΕΚΤ δημοσίευμα της FAZ σύμφωνα με το οποίο το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της ευρωζώνης θα προτιμούσε την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες.

-

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «θα ήταν πιο ήσυχη» αν η Ελλάδα εισήγαγε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες της χώρας, γράφει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ.

«Το συμβούλιο Διοίκησης της ΕΚΤ και ο εποπτεύων του τραπεζικού τομέα θα ήταν πιο ήσυχοι εάν υπήρχαν έλεγχοι κινήσεως κεφαλαίων για να προληφθεί η αιμορραγία των τραπεζών» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι FAZ είναι μία συντηρητική γερμανική εφημερίδα, που συχνά απηχεί τις θέσεις της Bundesbank. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ωστόσο,  διέψευσε το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ως απάντηση σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν απασχόλησε τη διοικούσα επιτροπή της.

«Δεν υπήρξε συζήτηση επί κεφαλαιακών ελέγχων στο διοικητικό συμβούλιο» δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)