Γενικά

14 Φεβρουαρίου 2015 08:31

FT: Τα τρία σενάρια της διαπραγμάτευσης

Αρθρογράφος των Financial Times περιγράφει τις τρεις πιθανές εκβάσεις της διαπραγμάτευσης της Δευτέρας στο Eurogroup.

-

Ο Peter Spiegel, αρθρογράφος των Financial Times, περιγράφει τις τρεις πιθανές εκβάσεις που μπορεί να έχει το Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα.

Α. Παράταση. Η έκβαση που αποτελεί σαφή προτίμηση του Βερολίνου και των Βρυξελλών, η οποία ωστόσο έχει μειωμένες πιθανότητες. Το δεδομένο είναι ότι τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια θα πρέπει να κυρώσουν την παράταση, ενώ η Δευτέρα είναι η τελευταία στιγμή που η Ελλάδα μπορεί να την ζητήσει.

Β. Πρόγραμμα – γέφυρα. Ως «πρόταση του κ.Βαρουφάκη» την περιγράφει ο αρθρογράφος, με την πιθανότητα εφαρμογή της να είναι μηδενική. Παρά το ότι η Αθήνα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, η πλειοψηφία των εταίρων της Ελλάδας κατέστησε σαφές ότι δε θα γίνει αποδέσμευση κεφαλαίων χωρίς όρους.

Γ. Λήξη του προγράμματος και διεξαγωγή νέων συνομιλιών. Ο Spiegel βλέπει αυτήν την εκδοχή ως την πιθανότερη, στην περίπτωση που τα δύο μέρη επιμείνουν στις ως τώρα θέσεις τους.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)