Τραπεζικά προϊόντα

09 Φεβρουαρίου 2015 09:52

Έκτακτη σύσκεψη Δραγασάκη με τραπεζίτες

Ο συντονισμός του τραπεζικού συστήματος και η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος στο επίκεντρο των συναντήσεων.

-

Στις 12.00 πραγματοποιείται σήμερα η έκτακτη σύσκεψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη με τους τραπεζίτες. Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός του τραπεζικού συστήματος εν όψει των επόμενων κρίσιμων ημερών, οπότε και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Τα δεδομένα με κεντρικό άξονα τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ανάλογες συζητήσεις είχε και τις προηγούμενες ημέρες με τραπεζίτες ο κ.Δραγασάκης, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν εναλλακτικές δυνατότητες άντλησης ρευστότητας.

Σκεπτικισμός πάντως εκφράζεται από τραπεζικούς κύκλους, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συνεχιστούν τα φαινόμενα εκροής καταθέσεων.

Προς το παρόν, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματα από τις 11 Φεβρουαρίου θα  καλύπτεται από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητα (ELA), για να χρηματοδοτήσουν όμως οι τράπεζες της κυβέρνηση, αγοράζοντας καινούρια έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, είναι απαραίτητη η έγκριση από την ΕΚΤ, η οποία ακόμα δεν έχει δοθεί.

Η έγκριση αυτή αποτελεί ένα μία από τις συνισταμένες του προγράμματος- γέφυρα που προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)