Ευρωπαϊκή Ενωση

07 Φεβρουαρίου 2015 18:34

Λαγκάρντ και Ντράγκι στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου

Την κρισιμότητα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup, με αντικείμενο την Ελλάδα, καταδεικνύει η παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Μάριο Ντράγκι.

-


«Ενισχυμένη» με τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φαίνεται πως θα είναι η ευρωομάδα την προσεχή Τετάρτη. Στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, για την Ελλάδα αναμένεται συμμετάσχουν τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο Μάριο Ντράγκι.

H Ελλάδα, ως εκ τούτου, θα κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις της όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στους άλλους δυο εταίρους. Ταυτοχρόνως θα είναι και η πρώτη επίσημη επαφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με το ΔΝΤ, μετά την ανεπίσημη επαφή που είχε με τον Πωλ Τόμσεν την προηγούμενη Κυριακή στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «σε έκτακτη συνεδρίαση το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία μετά τον διορισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης και λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου 2015».

Οι εταίροι πιέζουν ασφυκτικά για παράταση του προγράμματος ενώ η Αθήνα επιμένει σε αμοιβαία επωφελή λύση. Καθοριστικής σημασίας για το συνεχιζόμενο πολιτικό μπρα ντε φερ θα είναι και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η συζήτηση επί των οποίων ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)