Ευρωπαϊκή Ενωση

05 Νοεμβρίου 2014 20:00

Στην ίδια γραμμή με την Αθήνα η Κομισιόν

Ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συντάχθηκαν με τις ελληνικές θέσεις για την μεταμνημονιακή εποχή.

-

Σε πλήρη ταύτιση με τις ελληνικές θέσεις για την έξοδο από το μνημόνιο εμφανίζονται ανώτατα στελέχη της Κομισιόν, που επισημαίνουν ότι πρέπει να υπάρξει αποκρυσταλλωμένη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα.

Την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση της τρέχουσας αξιολόγησης, αλλά και για την πιθανότητα μιας πιστωτικής γραμμής από τον ESM το 2015, με την υπόθεση ότι η αξιολόγηση ολοκληρώνεται με επιτυχία.

«Θα γίνει μια τελευταία επίσκεψη των επικεφαλής της Τρόικας, η οποία θα πρέπει να δει "αρκετά φιλόδοξη και λεπτομερή απόδειξη προόδου σε όλα τα θέματα". Αυτό σημαίνει ότι όταν επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα θα επιστρέψει γιατί είναι όλα έτοιμα για να “κλείσουν”», σχολίασε αξιωματούχος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι όλες οι άλλες αποφάσεις για τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα ληφθούν αργότερα στο μήνα, ει δυνατόν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Τέλος, οι ίδιοι αξιωματούχοι τόνισαν πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)