Γενικά

05 Νοεμβρίου 2014 07:58

Χωρίς ταλαιπωρία η δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού

Χωρίς κόπο και κυρίως δίχως την υποχρεωτική επίσκεψη σε υποκατάστημα τράπεζας, μπορεί πια να δηλώνεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ.

-

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Πλέον θα αρκεί οι φορολογούμενοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet, το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού για τον οποίο θέλουν να ισχύσει το πλέγμα προστασίας από τις κατασχέσεις.

Αυτή η κίνηση θα είναι αρκετή, καθώς ήδη 7 μεγάλες τράπεζες έχουν ενημερώσει την ΓΓΔΕ ότι οι πελάτες τους μπορούν να δηλώσουν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να πρέπει εν συνεχεία να εκτυπώσουν αντίτυπο του αιτήματος αυτού και να το παρουσιάσουν σε κάποιο υποκατάστημα ή να υποβάλλουν εκεί κάποιο άλλο έγγραφο, πιστοποιητικό ή  δικαιολογητικό.

Οι τράπεζες που έχουν αυτοματοποιήσει πλήρως την διαδικασία είναι οι :

-ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

-ALPHA BANK,

-ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,

-EUROBANK ERGASIAS,

-ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

-ATTICA BANK,

-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ,

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, «η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζεται τις δηλώσεις σε ημερήσια βάση (εργάσιμες ημέρες) και ενημερώνει ηλεκτρονικά τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα. Για την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη εμφανίζεται στην εφαρμογή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας από το πιστωτικό ίδρυμα, έτσι ώστε ο πολίτης να ελέγχει το αποτέλεσμα της αίτησής του».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)