Γενικά

02 Σεπτεμβρίου 2014 12:56

Νέα επιτροπή κατά της γραφειοκρατίας στην αγορά

Αποστολή της ο εντοπισμός γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και περιπτώσεων υπεροφολόγησης. Επικεφαλής της η ΓΓΔΕ, Κατερίνα Σαββαϊδου.

-

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Στην δημιουργία ακόμη μιας επιτροπής για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η οποία κρατά δέσμιες δραστηριότητες της οικονομίας και της αγοράς, οδηγώντας συχνά σε υπερβολικό διοικητικό και φορολογικό κόστος, συγκροτήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του Υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη. 

Αποστολή της επιτροπής είναι η μελέτη υφιστάμενων ή δημιουργούμενων προβλημάτων στην αγορά σε ότι αφορά φορολογικά και τελωνειακά θέματα (όπως πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και σχετικές καθυστερήσεις, υπερφορολόγηση κ.α.), που προκύπτουν από την εφαρμογή ισχυουσών διατάξεων ή προωθούμενων μέτρων και η υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση του.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων και μέλη της υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της ΓΣΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)