Γενικά

25 Αυγούστου 2014 16:46

Τέλος το «κάρφωμα» των επιθεωρητών εργασίας στην Διαύγεια

Στο εξής δεν θα αναφέρεται σε καμία περίπτωση ο τόπος προορισμού των επιθεωρητών εργασίας για ελέγχους.

-

Τέλος μπαίνει στην προαναγγελία των ελέγχων στην Διαύγεια και έτσι οι τυχόν παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας δεν θα μπορούν να εντοπίσουν μέσω του συστήματος την περίοδο που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν έλεγχοι στην περιοχή τους.

Με εντολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και σχετική απόφαση που εκδόθηκε, μπαίνει τέλος στην πρακτική αυτή που ακολουθείτο επί μια 5ετία για δημοσιονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με την απόφαση "σε καμία περίπτωση δεν θα αναφέρεται, στο εξής, ο τόπος προορισμού των επιθεωρητών εργασίας για να ελέγξουν τόσο την αδήλωτη εργασία όσο και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας".

Με την απόφαση αυτή κλείνει η ηλεκτρονική «τρύπα» στους ελέγχους και παύει να υπάρχει, μέσω του συστήματος «Διαύγεια» η δυνατότητα πληροφόρησης και προετοιμασίας των εργοδοτών για τα κλιμάκια των ελεγκτών που πρόκειται να τους επισκεφτούν.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)