Γενικά

01 Μαρτίου 2014 20:48

ΥΠΟΙΚ: Κανένα πρόστιμο εάν οι φορολογούμενοι δεν έχουν e-mail

Δεν τίθεται θέμα προστίμου "επειδή κάποιος δεν έχει email", όπως ανακριβώς διακινείται, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

-



Το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποχρέωση (με την απειλή προστίμων) απόκτησης ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) από όλους τους φορολογουμένους προκειμένου – όπως τονίζει- δήθεν να τους κοινοποιούνται ηλεκτρονικά κατασχετήρια, ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Μάλιστα, και με δεδομένη πλέον την ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων, αλλά και γενικότερα των συναλλαγών μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων, (κάτι που φάνταζε αδιανόητο πριν λίγο καιρό, όταν οι πολίτες ταλαιπωρούταν σε ουρές ταχυδρομείων και εφοριών) όλοι οι φορολογούμενοι έχουν, ήδη, πρόσβαση και ηλεκτρονική διεύθυνση στο TAXISnet. Αυτό μας καθιστά ως μία από της πιο σύγχρονες φορολογικές διοικήσεις στο συγκεκριμένο τομέα, με 97% όλων των δηλώσεων να γίνονται ηλεκτρονικά το 2013», προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

«Η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας, μέσα σε αυτά και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι μια συνεχής υποχρέωση των φορολογουμένων, ενώ πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά χωρίς ταλαιπωρία, είτε από τους ίδιους του φορολογουμένους είτε από τους λογιστές τους», διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών και επισημαίνει πως «δεν τίθεται θέμα προστίμου "επειδή κάποιος δεν έχει email", όπως ανακριβώς διακινείται».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)