Πρόσωπα

19 Νοεμβρίου 2013 12:57

Η λίστα του Forbes με τους πιο φιλάνθρωπους δισεκατομμυριούχους

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με δωρεές ύψους 1,4 δισεκ. ευρώ, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ.

-

Στην κορυφή της λίστας του Forbes φιγουράρουν οι Γκέιτς και Μπάφετ,  που είναι και οι δύο πλουσιότεροι Κροίσοι στις ΗΠΑ.

Ο συνιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του, Μπελίντα Γκέιτς, διέθεσαν το 2012 σε κοινωφελείς σκοπούς 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα ήταν οι δωρεές του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος με 565 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τέταρτη θέση σκαρφάλωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, ο οποίος την περασμένη χρονιά δώρισε για φιλανθρωπικούς σκοπούς 369 εκατομμύρια.

Η λίστα με τους 50 πιο φιλάνθρωπους μεγιστάνες των ΗΠΑ δεν επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις, αφού 40 εξ αυτών ήταν και στην περσινή λίστα του περιοδικού.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, διατηρήθηκε ψηλά στην κατάταξη, αφού τον συναντάμε στην 7η θέση με δωρεές 274 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν μη τι άλλο, είναι ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς μεγιστάνες που απέκτησαν αμύθητες περιουσίες να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είτε για λόγους υστεροφημίας, είτε για λόγους… εφορίας.

Στην παρούσα φάση, ο εκδοτικός όμιλος πίσω από το Forbes θα εκτιμούσε ιδιαίτερα μία δωρεά από κάποιον εκ των προαναφερθέντων, αφού αναζητεί αγοραστή.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)