ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

19 Ιουλίου 2024 13:11

Επιχείρηση “Σώστε τον Μπάιντεν”

Η Μαρία Ανδρικάκη, από το τμήμα διεθνών ειδήσεων του ΑΝΤ1, γράφει για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ.

-

Οι πιέσεις των Δημοκρατικών προς τον Τζο Μπάιντεν, ώστε να παραιτηθεί από την προεκλογική κούρσα, όλο και πληθαίνουν. Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν, μάλιστα, επικαλούμενα αξιωματούχους του κόμματος, ότι ο Πρόεδρος μπορεί να ανακοινώσει την αποχώρησή του ακόμα και μες στο Σαββατοκύριακο, δίνοντας τη σκυτάλη στην Κάμαλα Χάρις.

Αν και ο 81 ετών Μπάιντεν δεν τα παρατάει δημοσίως, στο παρασκήνιο η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική. Οι συνεργάτες του δεν σταματούν να πιέζουν, οι δημοσκοπήσεις είναι όλο και χειρότερες και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα καταφέρει να συνεχίσει την προεκλογική του καμπάνια.

Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζονται όχι μόνο τα μέλη του κόμματός του και οι συνεργάτες του, αλλά και οι φίλοι, η οικογένεια και οι βασικοί δωρητές του. Ήδη του έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο θα κερδίσει «με περίπατο», καταστρέφοντας την κληρονομιά του Μπάιντεν και τις ελπίδες των Δημοκρατικών μαζί.

Οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, φοβούνται τις δημοσκοπήσεις που θα δουν την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μετά το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων και τις πανηγυρικές εμφανίσεις του Τραμπ εκεί. Αλλά και η τελευταία δημοσκόπηση του Associated Press δείχνει ότι 7 στους 10 ενήλικες, το 65% αυτών Δημοκρατικοί, θέλουν την απομάκρυνση του Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα και την αντικατάστασή του από κάποιον άλλον υποψήφιο.

Μέχρι στιγμής, ο Τσακ Σούμερ, η Νάνσι Πελόζι, ο Χακίμ Τζέφρις, ο Μπαράκ Ομπάμα και το ζεύγος Κλίντον είναι μερικά μόνο από τα ιστορικά στελέχη των Δημοκρατικών που προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να «διωχθεί» και οι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν καλά αυτό. Ο Λευκός Οίκος διαμηνύει ότι ο Μπάιντεν επιμένει στην παραμονή του στον αγώνα, στο παρασκήνιο, ωστόσο, διαρρέει ότι ο Πρόεδρος συζητά κεκλεισμένων των θυρών με την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για τις προθέσεις της απέναντι στον Τραμπ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)