Υγεία - Περιβάλλον

22 Απριλίου 2024 23:48

Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής

Διάβασέ μου το...

Η Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής του ΕΕΣ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής
-

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (E.E.Σ.), με αφορμή την Διεθνή μέρα της Γης (22/5) και στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, παρουσιάζει την επίσημη Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής που έχει εκπονήσει.

Η Επίσημη Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής του Ε.Ε.Σ. εδώ.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ., καταθέτοντας την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία χρόνων, παρουσιάζει μια πολυμερή προσέγγιση του ζητήματος, ανοικοδομώντας μια αρχιτεκτονική διαχείρισης των κλιματικών δεδομένων, προασπιζόμενος την προτεραιότητα επιβίωσης του ανθρώπου και του πλανήτη. Ταυτόχρονα, προτρέπει στην πραγματοποίηση αλληλένδετων και αλληλοενισχυόμενων παρεμβάσεων που θα επιτυγχάνουν όχι μόνο την διαμόρφωση περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης αλλά και την υιοθέτηση προσεκτικά σχεδιασμένων παρεμβάσεων πρόληψης, έγκαιρης αντιμετώπισης των κλιματικών κινδύνων κι ενδυνάμωσης των πολιτών με παράλληλη διαφύλαξη και προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΕΣ - Ημέρα Γης

Η στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής του Ε.Ε.Σ. κατανέμεται σε 4 βασικούς πυλώνες:

  1. Γνώση – Ενημέρωση –Ευαισθητοποίηση
  2. Προβλέψεις – Διάδοση Επικοινωνία
  3. Πρόληψη – Ετοιμότητα – Ανταπόκριση
  4. Καινοτομία – Ενίσχυση Ανθεκτικότητας – Μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος

Ο Ε.Ε.Σ, παρουσιάζει την στρατηγική της Κλιματικής Αλλαγής με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και την κοινωνία μας και δεσμεύεται για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την αναχαίτηση των δυσάρεστων και σε πολλές περιπτώσεις καταστροφικών συνεπειών που εμφανίζονται από την κλιματική ανισορροπία.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - ΕΕΣ - Ημέρα Γης

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Μαρινάκης: Η παρέμβαση για την καθαρή τιμή από το χωράφι στο ράφι αποφέρει καρπούς

Μητσοτάκης από Ρέντη: Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής (εικόνες)

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Δεκάδες συλλήψεις - Δικογραφία για περισσότερα από 160 άτομα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ