Υγεία - Περιβάλλον

21 Απριλίου 2024 15:29 Τελευταία ενημέρωση : 21 Απριλίου 2024 20:55

Θάνατος βρέφους - Κως: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Διάβασέ μου το...

Τι είπε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό, σχετικά με τους μώλωπες και τις εκδορές στο σώμα του άτυχου παιδιού.

Θάνατος βρέφους - Κως: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
-

Συνεχείς ανατροπές σημειώνονται στην τραγική υπόθεση με το νεκρό κοριτσάκι –μόλις ενός έτους– που μεταφέρθηκε το Σάββατο αναίσθητο στο Νοσοκομείο Κω και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Όπως μεταδίδεη ο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 Σπύρος Λεβειδιώτης. η σορός του μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής στη Ρόδο για την ιατροδικαστική εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι το μωρό πέθανε από «ασφυξία δια κατάποσης τροφής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, και ότι δεν έχει υπάρξει βιασμός ούτε σεξουαλική κακοποίηση, όπως έδειχναν αρχικές ενδείξεις στο σώμα του.

Κατά την πρώτη εξέταση του μωρού στο νοσοκομείο το Σάββατο το βράδυ,  οι γιατροί διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρατήρησαν όμως ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του, ενώ διαπίστωσαν και μη φυσιολογικές καταστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του, που δεν συνάδουν με την ηλικία του.

Για τις εκδορές και τις αμυχές, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει χρονικά ποτέ προκλήθηκαν.

Για τον θάνατο του μωρού έχουν συλληφθεί οι γονείς του. Στην αστυνομία δήλωσαν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: “Φρένο” στο TikTok από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Κως - Θάνατος βρέφους: Ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης, μώλωπες και εκδορές βρέθηκαν στο σώμα του

Μητσοτάκης: επίδομα μητρότητας, ευρωεκλογές και οικονομία στην ανασκόπηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ