Καιρός

15 Απριλίου 2024 18:37

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα δυτικά, κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει στα δυτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αραιές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 17 Απριλίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη είναι πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια στη χώρα

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: εξιτήριο για τον 39χρονο

Πανεπιστημίου: Κεραία τρόλεϊ καρφώθηκε σε διώροφο λεωφορείο τραυματίζοντας τουρίστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ