Καιρός

29 Δεκεμβρίου 2023 06:10

Καιρός: Νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Δείτε αναλυτική πρόγνωση για κάθε περιοχή της χώρας.

-

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.

Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από δυτικές μέχρι νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αρχικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες και παροδικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα νότια φτάνοντας στα βόρεια τους 14 με 16, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 18 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ