Καιρός

23 Αυγούστου 2023 07:08

Καιρός: βοριάδες και ζέστη την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, τοπικά έως το απόγευμα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου, (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 και τοπικά έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Θράκης και της δυτικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί ως προς τις μέγιστες τιμές στους 32 με 36 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιές – Κεφαλονιά: Εποχικός πυροσβέστης συνελήφθη για 6 εμπρησμούς!

Φωτιές: Εκκενώσεις οικισμών μέσα στη νύχτα

Φωτιές στην Αττική: Καπνός και στάχτη έχουν “πνίξει” το Λεκανοπέδιο (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ