Καιρός

15 Απριλίου 2023 07:08

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι, έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στα δυτικά θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελευσίνα: Φωτιά σε διαμέρισμα

Euroleague Play Offs - Ολυμπιακός: Η αντίπαλός του και το πρόγραμμα της σειράς

Ιαπωνία - Κισίντα: Πέταξαν καπνογόνο κατά του πρωθυπουργού (βίντεο)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ