Καιρός

03 Φεβρουαρίου 2023 06:09

Καιρός: βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και στα βόρεια και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά με χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, από τις μεσημβρινές ώρες 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά με ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα.  Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, με χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις,  παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα βόρεια έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6, πρόσκαιρα στα δυτικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και στα κεντρικά. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 15 βαθμούς και στα νότια κατά τόπους τους 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά της βόρειας χώρας με χιονοπτώσεις, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου από το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο της τάξεως των 6 βαθμών. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ολικός. Ολικός παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συμμορίες ανηλίκων: Μάστιγα οι αιματηρές συμπλοκές στην Αττική

Γερμανία: Τρένο παρέσυρε παιδιά (εικόνες)

Κως - Λιμενικό: Καταδίωξη με πυροβολισμούς Τούρκων διακινητών




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ