Καιρός

23 Δεκεμβρίου 2022 06:09

Καιρός: Άνοιξη την Παρασκευή - Άνοδος θερμοκρασίας μέχρι τα Χριστούγεννα

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει έως και την Δευτέρα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα φθάσει τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς αι στα νότια βαθμιαία δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια πελάγη δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα φθάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σχηματιστεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Γενικά αίθριος προβλέπει ο καιρός για την Κυριακή. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Δευτέρα, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων

Για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε μεζεδοπωλείο εν ώρα λειτουργίας (βίντεο)

Κηφισιά: Ληστεία σε ξενοδοχείο (βίντεο)

Τροχαίο - Παραλιακή: Ανατροπή αυτοκινήτου στην Ποσειδώνος (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ