Καιρός

17 Νοεμβρίου 2022 06:07

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Άστατος και με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Αναλυτική πρόγνωση για όλη την επικράτεια.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη
-

Για την Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα βορειοδυτικά πιθανώς τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από το απόγευμα στα νότια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Για την Παρασκευή στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία λόγω της επικράτησης των νοτίων ανέμων θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις

Αγρίνιο: Επεισοδιακή απόδραση κρατουμένου από το Νοσοκομείο (εικόνες)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ