Καιρός

21 Σεπτεμβρίου 2022 06:09 Τελευταία ενημέρωση : 21 Σεπτεμβρίου 2022 08:17

Καιρός: μπόρες και νέα πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στις Σποράδες βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στις Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωί. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί, έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ, στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα Δωδεκάνησα και στη βορειοδυτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία στα ΜΜΜ: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους (εικόνες)

Ρεύμα: χαμηλότερες τιμές τον Οκτώβριο δίνουν οι προμηθευτές

Ιαπωνία: άνδρας αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο γραφείο του Πρωθυπουργού (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ