Καιρός

11 Σεπτεμβρίου 2022 06:09

Καιρός: μπόρες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι, με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης την νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ στη δυτική Μακεδονία ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 3 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί,  3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια έως 30 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα, στα βόρεια αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα που βαθμιαία θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Θεσσαλία και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο, από νωρίς το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στα δυτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ