Καιρός

02 Αυγούστου 2022 06:37

Καιρός: Ζέστη και ενίσχυση των ανέμων την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Πού θα βρέξει. Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τρίτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 36 με 37 και στα δυτικά κατά τόπους τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλπέπεται γενικά αίθριος Οι άεμοι θα πνέουν βρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυνανθεί από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλ Κάιντα: Ο ηγέτης της σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ

Περιστέρι: Θρίλερ με τον θάνατο νεαρής γυναίκας

Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 167 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ