Καιρός

31 Ιουλίου 2022 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιουλίου 2022 09:25

Καιρός: μελτέμι και τοπικές μπόρες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος. Με ποιες συνθήκες θα κάνει ποδαρικό ο Αύγουστος την Δευτέρα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, από τις προμεσημβρινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, με εξασθένηση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και στα νότια βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη  Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Την Δευτέρα, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, για την Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια και την ανατολική χώρα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 και πιθανώς 39 βαθμούς Κελσίου. 

Ειδήσεις σήμερα:

“Αμπντουλχαμίτ Χαν”: που πλέει το τουρκικό γεωτρύπανο (χάρτης)

Ισραήλ: Τα F-35 καθηλώνονται στο έδαφος λόγω πιθανού προβλήματος

Πλημμύρες στο Κεντάκι: δεκάδες νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι