Καιρός

21 Ιουλίου 2022 06:38 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουλίου 2022 07:12

Καιρός: ισχυροί βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόση ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 , ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4-6 μποφόρ, στα νότια 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται και για την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Πεντέλη: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες

Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ