Καιρός

20 Ιουνίου 2022 06:08

Καιρός: νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31- 32 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 36, ενώ στη Θεσσαλία τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα - Προαστιακός: Ο συρμός παρέσυρε γυναίκα

Rapid test δωρεάν την Δευτέρα σε 181 σημεία

Σεισμός στην Ταιβάν




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ