Καιρός

12 Απριλίου 2022 06:07

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στα βορειοανατολικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι- βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιων-νοτιοανατολικών διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και στην Θράκη, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και ανοιχτά στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Τετάρτη, σε όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στα δυτικά. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη, τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δίκη - Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος μάρτυρας

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Τρίτη σε 184 σημεία

Βόρεια Μακεδονία: Ο Γκρουέφσκι στη “μαύρη λίστα” των ΗΠΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ