Καιρός

26 Μαρτίου 2022 06:34

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βοριάδες το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται μπόρες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και βοριάδες το Σάββατο
-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο, σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα δυτικά ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει κατά τόπους τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία και στην Θράκη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

Foo Fighters: Πέθανε ο Τέιλορ Χόκινς

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν το Σάββατο σε 39 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ