Καιρός

15 Μαρτίου 2022 06:09

Καιρός: βοριάδες και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται την Τρίτη. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων, Κρήτης και Δωδεκανήσων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Στην Αττική αναμένονται αρχικά τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Εύβοια αναμένονται αρχικά νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά το πρωί και στη Θεσσαλία το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, στην Κρήτη με λίγες ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας από το απόγευμα χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ