Καιρός

19 Φεβρουαρίου 2022 06:37

Καιρός: Ζέστη και καλοκαιρία το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για όλες τι περιοχές της χώρας.

-

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα για το Σάββατο. Από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά καιρός. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές.  Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι στα δυτικά τμήματα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 16 με 18 και κατά τόπους στα νότια τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν για Ουκρανία: Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν εισβάλλει

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σε 44 σημεία το Σάββατο

Βραζιλία: Εκατόμβη νεκρών από πλημμύρες και κατολισθήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ