Καιρός

01 Ιανουαρίου 2022 08:06 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιανουαρίου 2022 08:44

Πρωτοχρονιά - Καιρός: ποδαρικό με ανοιξιάτικο σκηνικό

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται βροχές. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Ποδαρικό με γενικά αίθριο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα κάνει το 2022. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Τοπικές βροχές προβλέπονται στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, τις πρωινές ώρες. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στα νησιά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, το πρωί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, αρχικά 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 και το πρωί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στην δυτική Μακεδονία θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, αρχικά με την ίδια ένταση, που από το μεσημέρι όμως θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 5 με 6 και το βράδυ έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην περιοχή του Καστελλόριζου τις πρωινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν αρχικά ανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές, προβλέπονται στην Εύβοια και την Κρήτη, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω αυξημένης υγρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια οι άνεμοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φθάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτοχρονιά 2022: Οι άνθρωποι του Ant1news.gr σας εύχονται Καλή Χρονιά!

Πρωτοχρονιά 2022: πυροτεχνήματα στην Ακρόπολη για το νέο έτος (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ