Καιρός

31 Δεκεμβρίου 2021 07:07 Τελευταία ενημέρωση : 31 Δεκεμβρίου 2021 07:42

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά και την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, σε αρκετές περιοχές της χώρας και μόνο στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια νησιωτική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 4 με 5-6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και το πρωί 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος έως 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια και στην ανατολική Στερεά. Ο καιρός γρήγορα στη Θεσσαλία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και μέχρι το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην περιοχή του Καστελλόριζου. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Για το Σάββατο, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Η πιθανότητα βροχής είναι μικρή. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Παραμονή πρωτοχρονιάς: τα μέτρα για την αλλαγή του χρόνου

Κορονοϊός - Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Δωρεάν rapid test σε 131 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ