Καιρός

16 Δεκεμβρίου 2021 06:03

Καιρός: τοπικές βροχές και παγωνιά την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πού και πότε θα χιονίσει. Προειδοποίηση για παγετό. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη, στην ανατολική και στη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, δε στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές βροχές και στα ορεινά με παροδικές χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 08 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα. Θα σχηματιστεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και πρόσκαιρα στη νότια Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, στη Μακεδονία κατά τόπους αυξημένες. Από το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11 με 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ