Καιρός

09 Δεκεμβρίου 2021 06:03

Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Πέμπτη προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και στην Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν από το μεσημέρι σε 5 με 6 μποφόρ, στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και από το μεσημέρι στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που στην δυτική Μακεδονία θα είναι εντονότερες και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και στο Θρακικό από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες, στην Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 4 με 6 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 6 με 7 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς από το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα θα στραφούν σε νότιους, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, αλλά και στα δυτικά, όπου τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν  ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ