Καιρός

15 Αυγούστου 2021 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 15 Αυγούστου 2021 07:42

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται νεφώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Κυριακή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 30 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς και στην δυτική Μακεδονία από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Ήπειρο. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 36-37 βαθμούς Κελσίου, δε στα νησιά του Ιονίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Θεσσαλία. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεκαπενταύγουστος: Γιατί λέγεται “Πάσχα του καλοκαιριού”

Rogers Cup: Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στον ημιτελικό (βίντεο)

Σεισμός στην Αϊτή: θρήνος και απόγνωση στα χαλάσματα (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ